Tour de Železňák

Slovanská

V sobotu 7.9 2024 jsme se s vybranými chlapci z našeho ústavu zúčastnili 40. ročníku cyklistického závodu Tour de Železňák. Závod se dělil do dvou kategorií, první kategorie jela dva okruhy o celkové délce 106km a druhá jela jeden o délce 53km.

Naše účast nebyla na poli závodním, ale jako výpomoc pořadatelům. Kdy jsme dostali za úkol a přípravu občerstvovací stanice.

Po příjezdu na naší pozici jsme připravili stan a iontový nápoj do flašek. Chlapci se pak v rozestupech postavili k trati se zásobou pití a energi gelů. To byla ta lehčí část naší účasti. To nejtěžší nás teprve čekalo.

Podávání nápojů a energi gelů v plné jízdě cyklistům bylo dost náročné a vyžadovalo určitý grif, ten brzo chlapci získali a vše probíhalo bez problémů a hlavně bez žádné nehody. Vždy v pauzách mezi skupinkami cyklistů jsme ještě sbírali odhozené flašky a následně je opět doplňovali.

Po ukončení závodu jsme uklidili okolí občerstvovací stanice od odhozených flašek a obalů od gelů.

Chlapci se celou dobu snažili podávat pití a gely všem závodníkům a i jejich chování bylo bez problémů. Také bychom chtěli poděkovat pořadatelů, kteří nám umožnili se zúčastnit takové akce a za svěřenou důvěru.

Maděra, Vobora

Vítězství 70, Děčín XXXII; tel. + 420 412 594 901; e-mail: a.krupickova@vuboletice.cz

Správa webu: hois.pavel@gmail.com
 © 2014. All Rights Reserved.