Letní tábor DDŠ

Boletice

Na začátku měsíce srpna pořádalo oddělení DDŠ již tradiční letní tábor. Celá akce se odehrávala v malé vesničce Třebouticích, konkrétně v kempu Wake and Fun Třeboutice, který se stal základnou veškerých činností.

Po příjezdu na místo chlapce čekalo postavení zázemí, po zkušenostech z let minulých stavba stanů byla pro většinu hračka, dále se ujednotila pravidla našeho pobytu a pro zbytek dne nás čekal už jen nákup potravin. Celý tábor byl v tomto směru koncipován tak, že chlapci si za daný obnos peněz museli vymyslet, co budou jíst následující den a museli se vejít do denního rozpočtu. Vedeme je tak k finanční gramotnosti, hospodaření a samostatnosti v tomto směru.

Následující den chlapci nelenili a využili krásného počasí, kdy celé dopoledne využili k radovánkám ve vodě a jízdě na paddleboardech. Odpoledne nás čekala návštěva v podobě pana ředitele a vedoucího vychovatele a již tradiční souboj v plážovém volejbalu, kdy opět zvítězila strana dospělých a chlapci museli uznat, že trénink ještě potřebují.

Další dny se nesly v podobném duchu, vodní sporty se střídaly s pozemními, chlapci si dále vyzkoušeli jízdu ve vodě na prkně, kdy byli tažení za člunem, dále měli možnost svézt se na vodním skútru a nebo si vyžádali odvetu v plážovém volejbale, kdy opět zvítězili dospělí. Ale tento tábor není jen o radovánkách a sportování, společně jsme pomohli se stěhováním nové lednice, která zaměstnala většinu osazenstva, dále jsme připravovali dřevo z popadaných a pořezaných větví.

Celý tábor proběhl bez problémů, chlapci předvedli, že se umí chovat dobře, jsou samostatní a troufáme si tvrdit, že díky množství a pestrosti aktivit si čas, který trávili v přírodě, užili.

Na závěr bychom rádi poděkovali Wake and Fun Třeboutice za skvělé podmínky a přátelské a vřelé přijetí.

DDŠ

Vítězství 70, Děčín XXXII; tel. + 420 412 594 901; e-mail: a.krupickova@vuboletice.cz

Správa webu: hois.pavel@gmail.com
 © 2014. All Rights Reserved.