Školní vzdělávací akce - Jak správně hospodařit s penězi: Finanční gramotnost

Projektový den zaměřený na finanční gramotnost přinesl žákům z našeho dětského domova se školou nejen cenné poznatky, ale i důležitou životní dovednost. Den začal odbornou přednáškou o základních principech hospodaření s penězi. Chlapci se učili o významu spoření, plánování rozpočtu a rozumném utrácení.

Po úvodní přednášce následoval praktický test, který byl bodován pomocí fiktivních peněz. Tento test umožnil žákům aplikovat nové znalosti v simulovaných finančních situacích, čímž si upevnili své schopnosti v reálném hospodaření s penězi.

Odpolední program se nesl ve znamení zábavných a soutěžních aktivit, kde měli chlapci možnost vydělat další fiktivní peníze. Tyto aktivity byly navrženy tak, aby podporovaly nejen soutěživost a zábavu, ale především praktické učení a aplikaci finančních dovedností.

Na závěr projektového dne si žáci mohli za své vydělané peníze koupit něco dobrého k snědku.

Tento praktický přístup ukázal, jak může být vzdělávání o financích nejen užitečné, ale i zábavné. Projektový den finanční gramotnosti tak přinesl žákům nejen nové znalosti, ale také motivaci a sebevědomí pro budoucí finanční rozhodování.

Vítězství 70, Děčín XXXII; tel. + 420 412 594 901; e-mail: a.krupickova@vuboletice.cz

Správa webu: hois.pavel@gmail.com
 © 2014. All Rights Reserved.