49. Letní hry Výchovných ústavů v Hostinném 2024

Slovanská

Ve dnech 20. až 23. května se konaly letní hry výchovných ústavů v Hostinném.

Tato sportovní akce se skládá z atletických disciplín, fotbalu, nohejbalu, florbalu, stolního tenisu a šplhu na laně. Celou tuto akci pořádal výchovný ústav v Hostinném. Byli jsme ubytování v krásném kempu Dolce. Z kterého jsme vyráželi na sportoviště.

V den příjezdu se konaly atletické disciplíny, v kterých se naši chlapci umisťovali na předních pozicích. Především ve skoku vysokém, skoku dalekém, sprintu na 100m, běhu na 1500m.

Druhý den byl ve znamení florbalu, stolního tenisu a šplhu na laně. Ve florbalu jsme našli přemožitele až v samotném finále, ale i druhé místo bylo velmi dobré vzhledem k zisku bodů do celkového hodnocení. Stolní tenis a šplh nebyli naše silné disciplíny, ale vždy jsme se probojovali do finálové osmičky. I tak jsme druhý den zakončili na celkovém druhém místě v hodnocení všech ústavů.

Třetí den her, byl doslova Naším dnem. Začínalo se fotbalem. Tam jsme ve skupině skončili, jen díky skóre na druhém místě. V následných vyřazovacích bojích jsme si už jistě došli až do finále. To bylo velmi vyrovnané, došlo až na penaltový rozstřel. V tom jsme uspěli a slavili vítězství. Druhou disciplínou tohoto dne byl nohejbal, v kterém jsme bez zaváhání a jednoznačně uspěli. Tudíž jsme tento den získali maximální počet bodů, a to nás dovedlo až k celkovému vítězství v celých letních hrách.

Poslední den akce proběhlo vyhlášení, to si chlapci velmi užili. Každý si odnesl medaili, jak za týmové sporty, tak i za individuální výkony. Třešničkou a vrcholem bylo převzetí poháru za celkové vítězství, což byl i pro náš ústav historický okamžik.

Naši chlapci statečně bojovali od úplného začátku a do všeho šli na plno s touhou vyhrát, kdy se semkli jako jeden tým a navzájem se podporovali. To byl jeden z hlavních důvodů úspěchu. Z těchto her si odnesli plno zážitku, na které jen tak nezapomenou a i jejich chování bylo bezproblémové.

Také bychom rádi poděkovali pořádajícímu VÚ Hostinné, za velmi dobře zorganizovanou akci, krásné ceny a příjemné prostředí.

 

Vítězství 70, Děčín XXXII; tel. + 420 412 594 901; e-mail: a.krupickova@vuboletice.cz

Správa webu: hois.pavel@gmail.com
 © 2014. All Rights Reserved.