Příprava celodenního stravování odd. EPCHO

Boletice

Dne 29.03. 2020 jsme si s chlapci vyzkoušeli zajistit celodenní stravování pro 9 chlapců a 6 dospělých.

Předem byl kolektivně sestaven jídelní lístek, na jehož základě byly nakoupeny potřebné suroviny na celodenní vaření. Den začal přípravou snídaně. Poté se chlapci s vervou pustili do škrábání a zpracování kořenové zeleniny a brambor na bramborovou polévku. Následně pomáhali i s přípravou hlavního chodu. Ke svačině paní Bílková upekla výborný perník, o čemž svědčí chvála jak ze strany chlapců, tak i kolegů. Na večer jsme se s chlapci pustili do přípravy budapešťské pomazánky, která rovněž sklidila velký úspěch.

I přestože se jednalo o celodenní akci, zájem chlapců v průběhu dne nepolevoval a večer už plánovali, co dobrého uvaříme příště.

Cílem akce bylo rozvíjení kuchařských dovedností s možností jejich využití při případném pokračování ve studiu učebního oboru Provoz společného stravování.

Zapsal Bc. Michal Ledvina - vychovatel odd. EPCHO